KRĒMVEIDA MEDUS

Sākšu ar galveno - medus pagatavošanas procesā netiek karsēts un tas ir viens no Eiropā populārākajiem medus veidiem.

Krēmveida medus , ja tā varētu teikt, ir vidusceļš starp šķidru un kristālisku medu. Šķidru medu ir grūti uzsmērēt uz maizes, turklāt to nav iespējams ilgstoši uzglabāt tādā stāvoklī, jo tas ātri sacukurojas, proti, medū veidojas rupji cukura kristāli, un tas paliek ciets.

Krēmveida medu jau raksturo tā nosaukums - tam ir mīkstas, vijīgas masas konsistence, kuru iegūst, medu mehāniski maisot, tādējādi sašķeļot tā kristālisko režģi. Šādu medu ir viegli uzziest uz maizes, tas nenotek, un tam ir maigas, patīkamas garšas nianses, ko novērtēs jebkurš gardēdis.

Ilgstoši maisot, ievērojot visus stāvēšanas periodus, pagatavojams maigs krējuma vai svaiga sviesta konsistences medus ko sauc par krēmveida medu.

Šis medus ir populārs Eiropā, jo ilgi saglabā savu maigo struktūru, patīkamu garšu, un kristāli tam ir tik mazi, ka diez jūtami mutē.

Šādi samaisīts medus nezaudē savu garšu un noderīgas īpašības, nešķeļas un saglabā savu maigu struktūru pat vairākus mēnešus pēc tam, protams, ja tikai to uzglabāt nemainīgā temperatūrā.

Krēmveida medus veidošanas process:

Tātad, svaigi izsviestam medum pievienu nedaudz sakristilizējušos medu un ielej to visu speciālā medus maisītājā. Maisīšanas proces ilgst līdz 72 stundām.

Maisīšanas biežums tiek aprēķināts sekojoši: uz 15 minūtēm maisītāja regulāras darbības seko 1 stundas pārtraukums (optimālie parametri krēmošanas procesam).