Krēmveida medus

Sākšu ar galveno - medus pagatavošanas procesā netiek karsēts un tas ir viens no Eiropā populārākajiem medus veidiem.

Krēmveida medus , ja tā varētu teikt, ir vidusceļš starp šķidru un kristālisku medu. Šķidru medu ir grūti uzsmērēt uz maizes, turklāt to nav iespējams ilgstoši uzglabāt tādā stāvoklī, jo tas ātri sacukurojas, proti, medū veidojas rupji cukura kristāli, un tas paliek ciets.

Krēmveida medu jau raksturo tā nosaukums - tam ir mīkstas, vijīgas masas konsistence, kuru iegūst, medu mehāniski maisot, tādējādi sašķeļot tā kristālisko režģi. Lasīt tālāk..

Medus fizkālās īpašības un to ķīmiskais sastāvs

Nogaršošanu labāk sākt ar tiem medus veidiem, kuri ir gaišākā krāsā, ar maigāku aromātu. Jo gaišāks medus, jo tas ir mazāk piesātināts ar minerālvielām - makroelementiem un mikroelementiem; jo tumšāks - jo piesātinājums ir lielāks.

Atšķiras arī dažādo cukuru procentuālā attiecība, gaišajā medū ir vairāk saharozes. Pavasara medus ir bioloģiski aktīvs, ar diezgan augstu saharozes daudzumu.

Konditorejas izstrādājumiem parasti izvēlas tieši gaišo medu, jo tas nenomāc pārējo sastāvdaļu garšu. Lasīt tālāk..

Nedaudz par medu !

Bišu produktu lietošana uzturā un slimību ārstēšanā ir zināma jau tūkstošiem gadu. Vēstures liecības atklāj, ka dziedniecība, izmantojot medu, tika praktizēta jau Senajā Ēģiptē ap 3500. g. p.m.ē. Tolaik ar medus palīdzību dziedināja acu, aknu, nieru, kuņģa un zarnu slimības.


Medus ir ziedu nektārs, ko bites savā ķermenī pārstrādājušas saldā barībā sev un arī cilvēkiem. Medus kā barības viela ir ļoti veselīga un cilvēka organismā tā viegli pārstrādājas. Lasīt tālāk..