Rudzu miltu piparkūkas


200 grami sviesta
200 grami iesala ekstrakta
200 grami medus
~ 600 grami rudzu miltu
1 tējkarote sodas
15 gr. Garšvielas

Katliņā izkausē sviestu, iesalu, medu, garšvielas un atdzesē. Atdzisušā masā iejauc miltus, tējkaroti sodas un mīca, līdz gatava. Ja rudzu milti rupji, iespējams, mīkla var sanākt šķietami irdena. Tad to var nostiprināt ar pāris olām. Mīklu liek atpūsties un gatavo nākamajā dienā.

Zaļo Griķu miltu piparkūkas

200 grami sviesta
100 grami iesala ekstrakta
100 grami mežrozīšu sīrupa
200 grami medus
~ 400 grami griķu miltu
~200 grami kviešu miltu
1 ola
1 tējkarote sodas
15 gr. Garšvielas

Katliņā izkausē sviestu, iesalu, mežrozīšu sīrupu, medu, garšvielas un atdzesē. Atdzisušā masā iejauc miltus, tējkaroti sodas un mīca, līdz gatava. Ja griķu miltu dēļ mīkla var sanāk šķietami irdena, tad to var nostiprināt ar papildu olu.

Rakstu sagatavoja: Rūta Beirote