BIŠU MAIZE

Bišu maizes galvenā vērtība slēpjas apstāklī, ka bites ziedputekšņus jau ir sagatavojušas kā pārtikas produktu ko mēs saucam par bišu maizi. Puteksni sedz ārkārtīgi ciets apvalks. Biškopības produkcijas ražošanas procesā daudzkārt mēģināts šo apvalku sašķelt. Kādēļ? Tādēļ, ka apvalks putekšņa graudiņu droši sargā, diemžēl arī mūsu gremošanas sistēmā, un neļauj vērtīgajam saturam no putekšņa graudiņa nonākt mūsu organismā.

  • Bišu maize satur visas 28 aminoskābes, tai skaitā 9 neaizvietojamās. Tās sastāvā ir vitamīni A, B1, B2, B3, B6, C, E, D, K, PP, H u.c. Bišu maizē ir dzelzs, magnijs, kalcijs, kālijs kā arī daudzas citas minerālvielas - P, S, CI, Na, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si.., un tas viss labi asimilējas un uzņemas mūsu organismā !

Bišu maize ir ļoti labs produkts veģetāriešiem, jo tajā ir sastopams daudzreiz vairāk olbaltumvielu nekā, piemēram, gaļā, zivīs vai pienā un salīdzinot ar gaļu, organisms netiek piesārņots ar atkritumvielām, indēm un dažādiem toksīniem.

Bišu maize lielā daudzumā satur nepiesātinātās taukskābes omega- 3 un omega-6, kuras ir ļoti nepieciešamas normālai cilvēka nervu šūnu darbībai.

Kam ieteicams lietot bišu maizi?

Profilaktiski - jebkuram. Tā uzlabo atmiņu, veicina domāšanu. Spēja saistīt holesterolu ļauj bišu maizi izmantot arī aterosklerozes ārstēšanai. Bišu maize un ziedputekšņi satur alfa un beta karotīnu, tāpēc tos izmanto redzes uzlabošanai.

Šo bišu produktu ieteicams lietot hroniska hepatīta, prostatīta, adenomas, kolīta, enterokolīta, hronisku aizcietējumu gadījumos, palīdz arī diabēta slimniekiem (samazina holesterīna daudzumu plazmā). Bišu maize satur samērā daudz kālija, magnija, dzelzs, joda, tādēļ ieteicama sirds un asinsvadu, hepatīta, aknu cirozes, anēmijas slimniekiem.

Bišu maize ir viens no pilnvērtīgākajiem dabas produktiem, kura tapšanā iesaistīti augu un kukaiņu valsts pārstāvji.